Analiza activității C.J.S.U. pe semestrul I 2019

Analiza activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, pe semestrul I 2019, a reliefat varietatea domeniilor în care acesta activează. Din informarea prezentată de domnul Nicolae DRĂGHIEA, în calitate de președinte al comitetului, am aflat că acțiunile de prevenire și răspuns au constat, în principal, în înștiințarea/avertizarea instituțiilor cu atribuții/populației, instituirea serviciului de permanență la primării, monitorizarea evoluției factorilor de risc pe timpul manifestării acestora, precum și acțiuni de evaluare a pagubelor și de restabilire a stării de normalitate.
Tot în cadrul ședinței, membrii comitetului au fost informați cu privire la măsurile luate pentru prevenirea apariției în județ a pestei porcine africane, a pestei micilor rumegătoare, dar și a infecției cu virusul West Nile, prilej cu care a fost aprobat și adoptat prin hotărâre a comitetului programul de măsuri întocmit în acest sens.
Prefectul județului a arătat că efectele unor fenomene negative au putut fi diminuate ca urmare a unei comunicări foarte bune, care a dus la o coordonare impecabilă a forțelor de intervenție din teren.