Ambasadorul Serbiei a vizitat Mehedintiul

Prefectura Mehedinți a fost gazda întâlnirii dintre o delegație sârbă, condusă de Excelența Sa Stefan Tomasevič – ambasadorul Republicii Serbia în România și o delegație a autorităților mehedințene, condusă de prefectul județului, domnul Constantin – Alin ISUF. Administrația locală a fost reprezentată de vicepreședinții Consiliului Județean Mehedinți și primarul comunei Svinița, iar din partea parlamentarilor mehedințeni au participat domnul senator Liviu MAZILU și domnul deputat Alin CHIRILĂ.

Întâlnirea a avut o parte publică, desfășurată în prezența mass-mediei și una destinată doar dialogului între reprezentanții celor două delegații.

Discuțiile au fost centrate pe colaborarea româno-sârbă pentru dezvoltarea comună și necesitatea continuării colaborării în atragerea fondurilor europene pentru infrastructură, gestionarea situațiilor de urgență, mediu și sănătate. O altă temă a fost abordată cu privire la egalul tratament ce trebuie aplicat minorităților din cele două țări legate de o prietenie istorică.

La final, s-a concluzionat că relațiile tradiționale de prietenie vor continua într-o abordare comună de adaptare a soluțiilor la schimbările geo-politice zonale.