Ambasadorul Poloniei la Prefectura Mehedinți

Ambasadorul Poloniei, domnul Marcin WILCZEK a vizitat astăzi județul Mehedinți.
La sediul Prefecturii Mehedinți excelența sa a avut o întâlnire cu prefectul județului, domnul Nicolae DRĂGHIEA, președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin GEORGESCU, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, domnul Marius SCRECIU și președintele Camerei de Comerț și Industrie Mehedinți, domnul Nicolae TUDORESCU.
Pe parcursul întâlnirii au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea bilaterală româno-polonă fiind vizate în mod special  domeniile economic și cultural.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a făcut o scurtă prezentare a județului, a arătat care sunt oportunitățile economice, cu accent pe potențialul Fluviului Dunărea, dar și oportunitățile de cooperare culturală, Mehedințiul fiind un județ cu bogate tradiții și obiceiuri.
La finalul întâlnirii, ambasadorul a scris în cartea de onoare a Instituției Prefectului – Județul Mehedinți, după care agenda a continuat cu vizitarea unor edificii culturale, istorice și economice din municipiul Dr. Tr. Severin.
Un moment deosebit al vizitei l-a constituit depunerea, de către excelența sa Marcin WILCZEK, din partea Ambasadei Poloniei,  domnul Nicolae DRĂGHIEA, din partea Instituției Prefectului și domnul Aladin GEORGESCU, din partea Consiliului Județean Mehedinți, a unor coroane de flori la mormintele polonezilor refugiați, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în județul nostru.
Ambasadorul a fost plăcut impresionat de gazde și obiectivele vizitate, promițând că va promova județul în Polonia și va reveni cu plăcere ori de câte ori va avea ocazia.