COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 40 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 27 sancțiuni contraventionale, dintre care 20 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 4.700 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 17 obiective, dintre care: 2 ștranduri/piscine, 12 terase și restaurante, dar și trei comercianți din zona adiacentă a Bazarului Dunărea. În urma verificărilor, au fost aplicate șase avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 12 misiuni, șapte dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a 31 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate 3 persoane cu avertisment conform Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi, 23.07.2020, este următoarea:
– 284 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 391 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (20 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 254 persoane externate,
– 91 persoane internate,
– 21 persoane izolare la domiciliu,
– 25 persoane decedate.
În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex F, vârsta 74 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 în data de 09.07.2020. În data de 22.07.2020 este declarat decesul (comorbidități: carcinomatoză peritoneală, ascită carcinomatoasă, hipertensiune arterială esențială grad II, neoplasm mamar drept operat chimioterapie + radioterapie, sindrom de hepatocitoliza, steatoză hepatică, obezitate).