COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 88 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 23 sancțiuni contraventionale dintre care 19 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 2.000 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au desfășurat șase acțiuni, fiind verificate 20 de obiective, dintre care: 2 piețe, 4 ștranduri/piscine și 14 terase. În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat șapte acțiuni de decontaminare a 15 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), asigurând și trei misiuni de preluare și transport a unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi 17.07.2020 este următoarea:
-315 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (12 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 195 persoane externate, 17 persoane la domiciliu, 79 persoane internate și 24 persoane decedate.