COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Acțiunile pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19 au continuat și în data 06 iunie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pompieri, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Direcțiilor Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au fost angrenați în efectuarea de verificări, cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

Obiectivul acestor activități, în sistem integrat, în cadrul cărora au participat peste 130 de efective, a fost verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenții economici.

Au fost vizate zonele aglomerate de pe raza județului Mehedinți, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

🔴De asemenea, au fost efectuate verificări privind transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.
🔴În acest context, au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, în valoare de peste 11.500 lei.

🔴În ultimele 24 de ore, în urma activităților desfășurate au fost controlate peste 65 de societăți comerciale, pe raza județului Mehedinți. În total, au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 lei.

🔴În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au efectuat trei misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică este următoarea:
-208 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (3 cazuri înregistrate în ultimele 24 ore), din care 138 persoane vindecate, 48 persoane internate și 20 persoane decedate.