1 Decembrie, Ziua Națională, sărbătorită la Drobeta Turnu Severin

”1 Decembrie este ziua marii noastre împliniri naționale, cu o enormă încărcătură spirituală și emoțională, rămasă în conștiința românilor ca suprema încununare a multor vise, rod al eforturilor, sacrificiilor și jertfelor seculare ale unui neam însetat de dorința de a se regăsi între aceleași hotare.

Astăzi de Ziua Națională, sentimentele și trăirile românilor ating apogeul, celebrând cu nedisimulată mândrie scurgerea celor 104 ani de la marele moment unificator : Alba Iulia – 1 decembrie 1918.

Momentul făuririi României Mari nu a venit întâmplător, fiind probabil momentul cel mai așteptat, râvnit, cultivat și pregătit din istorie, de către un întreg popor, din generație în generație, de-a lungul veacurilor………………………….

Români, oriunde ne-a fost dat să trăim, pe aceste meleaguri binecuvântate ori pretutindeni în această lume, să păstrăm în suflet demnitatea și spiritul românesc, care nu cunosc granițe sau limite și să încercăm să construim o țară mai puternică, mai unită, mai prosperă și mai sigură, pentru noi și urmașii noștri”

LA MULȚI ANI ROMÂNI!

LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

PREFECTUL JUDEȚULUI MEHEDINȚI

Constantin – Alin ISUF